Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Idősügyi konferencia a reformáció jegyében

| |
Írta: Szabadi Árpád

15. alkalommal tartotta meg Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúdorog és Balmazújváros a Térségi idősügyi konferenciát, május 18-án, melynek témája idén a reformáció volt. Az ünnepi alkalmon megtelt a hajdúböszörményi városháza Báthory terme.

A konferenciát Hajdúböszörmény Város Idősek Tanácsa rendezi meg minden évben azzal a céllal, hogy a térség idős lakosságát hasznos információkkal lássák el. Idén, a reformáció került az előtérbe, tekintettel az ötszázadik évfordulóra.

Az eseményen a négy település idős lakói mellett megjelentek a városok és az egyházak vezetői is. A szervezők 2012 óta minden évben kitüntetéseket adnak olyan időseknek, akik életpályájukkal kiemelkednek. Idén a települések legidősebb lelkipásztorait, egyházi szolgálattevőit köszöntötték.

Hajdúböszörmény város nevében Kiss Attila polgármester köszöntötte Nagy Ferencné nagytiszteletű asszonyt. A lelkésznő mai napig is aktívan szolgál, a Gondviselés Háza Idősek Otthonában havonta tart bibliaórát, de beteglátogatásban is részt vesz. 1980-tól 1994-ig a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség lelkipásztora volt. Életútja bővebben itt olvasható.

Balmazújváros nevében Veres Margit polgármester asszony Szenes József plébánost köszöntötte. A település azért döntött úgy, hogy a reformáció évében egy római katolikus papot tüntet ki, mert a plébános kezdeményezésére szervezik meg a településen évek óta az Ökumenikus Imahetet. Életútja bővebben itt olvasható.

Hajdúnánás nevében Juhász Endre alpolgármester köszöntötte Dombi Imre Sándor presbitert. A Hajdúnánási Református Egyházközség gondnoka konfirmációja óta aktív tagja gyülekezetének, egész életében a keresztyén értékeket hirdette és képviselte. Életútja bővebben itt olvasható.

A kitüntetések átadása után Loment Péter és Lomentné Szopkó Tünde, a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség lelkipásztorai tartottak előadást Luther Márton életútjáról.

Nyakas Miklós, Hajdúböszörmény város díszpolgára, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség presbitere a Hajdúság reformációja címmel tartott előadást.

A 15. Térségi idősügyi találkozó zárásaként Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere köszöntötte a „szülinapos” konferenciát. Az alkalom végén a résztvevők közösen fogyasztották el a kerek évfordulóra készített tortát.     

KCsE

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu