Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Keleti Kisköri Presbiteri Találkozó - Nyíradony

| |
Írta: Soósné Molnár Martina beosztott lelkipásztor

               Hálával és nagy nagy vágyakozással a szívünkben készültünk, a másfél éve, a koronavírus járvány miatt elmaradt, Keleti Kisköri Presbiteri Találkozóra.

Egy októberi, napfényes vasárnap délutánon, 2022.10.16-án a Hajdúvidéki Református Egyházmegye keleti részére eső hét gyülekezet (Fülöp, Hajdúsámson, Nyírábrány, Nyíracsád Nyíradony, Nyírmártonfalva, Vámospércs) Presbitériuma találkozót tartott. Lelkipásztorok, főgondnokok és presbiterek érkeztek a Nyíradony Református Templomba, hogy együtt csendesedjenek el Isten színe előtt.

               A találkozón Nagytiszteletű Gacsályi Zsolt, a Debrecen-Józsai Gyülekezet lelkipásztora hirdette Isten Igéjét. Pál apostol Korinthusiakhoz írt első leveléből olvasta fel, a 12. fejezet, 12. versétől következő szakaszt. Prédikációjában arról tanított bennünket, hogy ahogyan a test sok tagból áll, mégis egy; úgy mi is a gyülekezetekben, az egyházban sokan vagyunk, sokfélék, de mégis az egy testhez tartozunk és szükségünk van egymásra. Mindenkinek megvan a maga feladata és nem különb az egyik tag a másiknál. Együtt, egyetértésben, szeretetben és egymást segítve tudunk jól működni, épülni gyülekezetként és egyházként egyaránt. Nagytiszteletű Úr jóvoltából a megszokottól egy kicsit eltérő módon készülhettünk az úrvacsorai közösségre, melyre az istentisztelet végén került sor.

               A közös elcsendesedés után a gyülekezeti terembe vonultunk át, ahol szeretetvendégség várta a hozzánk ellátogató testvéreket. Itt lehetőség volt arra, hogy beszélgessünk, tapasztalatokat cseréljünk, és kötetlen módon töltsünk el egy kis időt, a ritkán látott, jó ismerősökkel. Isten kegyelméből meghitt, jó hangulatú találkozásban lehetett részünk. Bízunk abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk!

Soósné Molnár Martina beosztott lelkipásztor

 

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu