Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Felekezetközi ifitalálkozó Nyíracsádon

| |
Írta: Szabadi Árpád

FIT elnevezéssel tartottak Felekezetközi Ifjúsági Találkozót Nyíracsádon szeptember 29-én, a helyi művelődési központban. A rendezvény nem volt teljesen ismeretlen a településen, hiszen már évek óta tartanak ifinapot minden ősszel. Az új lendületet most a felekezetek összefogása adta. 

2014-ben tartották meg először a Nyíracsádi Református Regionális Ifjúsági Találkozót. Az évek során az alkalom már teljesen rögzült nem csak a helyiek, hanem a távolabbi gyülekezetek fiataljai körében is. Idén úgy gondolta Komor Csaba református lelkipásztor, hogy jó volna egy kicsit újítani a rendezvényen. A felekezetek közötti összefogás ötletét az adta, hogy a közelmúltban a római katolikus és a görögkatolikus egyházközségekhez is fiatal papokat helyeztek ki szolgálatra. Így indult el a közös gondolkozás, hogy az ifinap felekezeteken átívelhessen.

„Öltsétek magatokra Krisztust!” Ezt a címet kapta az alkalom, amire kilencvenen gyűltek össze szeptember utolsó szombatján a nyíracsádi művelődési központban. A lelki ráhangolódást Tatai Zoltán görögkatolikus segédlelkész igei szolgálata adta, majd Eiben Tamás római katolikus plébániai kormányzó tartott előadást a témában, mely a Krisztusi lelkület elsajátítására hívta fel a fiatalok figyelmét, a mai, sokszor torz, hagyományaink és hitünk megtagadására buzdító világban. Az előadás után gitárkísérettel közös éneklésre hívta a fiatalokat Komor Csaba lelkipásztor. A fiatalos lendülettel áthatott ifjúsági dalokat mindenki szívből, lélektől áthatva énekelte. A dalok között Nemes Vitold, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség exmisszus lelkipásztora szolgált Isten Igéjével. A délelőtt folyamán egy úgynevezett templomjáró vetélkedőn is részt vehettek a fiatalok, kis csapatokban. A vetélkedő alatt mindhárom felekezet templomát bejárták a fiatalok. Az „állomásokon” egy-egy totót kellett kitölteniük a csapatoknak, az adott templommal és felekezettel kapcsolatban. De nem csak az agyat, hanem a testet is megmozgatták a szervezők. A római katolikus templomnál dekázni kellett, a görögkatolikust körbefutni, a református templonál pedig gyeplabdában próbálhatták ki ügyességüket a fiatalok.

A vetélkedőben kifáradt fiatalokat slambuc várta ebédre, melyet a fülöpi önkormányzat készített el az ifjúságnak. A nap eredményhirdetéssel zárult. A felekezetköziség nem csak a fiatalokat hozta közelebb egymáshoz, hanem a szervező egyházközségek tagjait is, akik nagy szerepet vállaltak a találkozó megszervezésében és lebonyolításában is. Mind a szervezők, mind a résztvevők tapasztalhatták a nap során, hogy az Úr áldása van azokon, akik az ő nevét és igazságát hirdetik.

Komorné Csernáth Erzsébet       

 

Fotó: Kedvesné Zilahi Enikő

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu