Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Bárándi fiatalok Balatöngyörökön

| |
Írta: Szabadi Árpád

2018. jún. 30-án indultunk el Bárándról Balatongyörökre huszonkilenc fiatallal, köztük az idei konfirmandusokkal, egy jutalomkirándulásra. Öt napot töltöttünk el Báránd községi üdülőjében, dr. Kovács Miklós polgármester úr és Nyékiné Katona Hedvig művelődésszervező jóvoltából.

A konfirmandusok mellett olyan 8., 9., 10 és 11. osztályos fiatalok is részt vettek a táborban, akik a korábbi években hűséges segítők, csoportvezetők voltak a helyi hittantáborokban, tehát tényleg jutalomkirándulás volt, amit tudtak értékelni.

A programok között szerepeltek:

  • túrázás a Szépkilátóhoz, a Szalonnasütőhöz, a Szent Mihály-dombi halászkápolnához,
  • városnézés Balatongyörökön és Keszthelyen,
  • a keszthelyi Festetics-kastély kiállításainak megtekintése, pl.: vadász-, hintó-, modellvasút kiállítás,
  • strandolás,
  • hajókázás,
  • áhítat, dicsőítés.

Ahogyan több helyen olvassuk az evangéliumokban, hogy Jézus felment a hegyre imádkozni, ha megfáradt, mi is így tettük, és a Szent Mihály-dombon mélyültünk el az Ige üzenetében. A víz közelsége kapcsán az ÚR Jézus megkeresztelkedésének a történetével foglalkoztunk. Rádöbbentünk arra, hogy Jézusnak bár nem lett volna szüksége arra, hogy megkeresztelkedjen, hiszen bűntelen volt, de megkeresztelkedésével bebizonyította, hogy „magára vette szennyes ruhánkat”, magára vette az egész emberiség bűnét. Ebben vált nyilvánvalóvá, hogy az Isten Szeretet. Csodálatos volt átélni az Atya-Fiú-Szentlélek egységét, a Szentháromság kinyilatkoztatásának csodáját.

Istennek adok továbbá hálát segítőimért, akik a tábor szervezésében és lebonyolításában is mellettem álltak! Segítőim voltak:  Hódosné Dienes Gyöngyi (nyugalmazott tanító), Balaskó Sándorné (pótpresbiter) és Kiss Tibor (presbiter).

 Jó volt egy kicsit kiszakadni a hétköznapok mókuskerekéből, rácsodálkozni a teremtett világ csodáira, és hálát adni a Teremtőnek kegyelméért!

Domahidi Péter lelkipásztor

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu