Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Bibliai Honfoglaló Újtikoson

| |
Írta: Szabadi Árpád

2018. július 2-6. között került megrendezésre immár második alkalommal az Újtikosi Református Missziói Egyházközségben gyerektábor. Idén a Titus Hitéleti Alapítvány kiadásában megjelent Bibliai Honfoglaló című táboranyaggal készültünk az újtikosi gyermekekkel való foglalkozásra. Öt napon keresztül reggel nyolctól délig tizenegy gyermek vett részt az alkalmakon. Minden napot a templomban indítottunk közös énekléssel, melyhez gitárkíséretet biztosított Béres Zsófia balmazújvárosi hitoktató, akinek ezúton is köszönöm szolgálatát. A gyerekeknek már a gitár is újdonság volt, melyet nagy örömmel és érdeklődéssel fogadtak. A napkezdő éneklés és a későbbiekben ismétlés, aranymondás gyakorlás után a templom mellett található filagóriában készültek az újtikosi asszonyok finomabbnál finomabb étkekkel.

A reggeli elfogyasztása után a tábor fő helyszíne ismét a templom volt, ahol szinte minden nap más „vendéget” köszönthettünk. Az első és utolsó napon a messzi Kánaán földjéről Józsué volt vendégünk. Kedden Simeon jött el hozzánk és adott hírt a Jordánon való átkelésről. Szerdán Ráháb mondta el, minként mentette meg a kémeket Jerikó városában, s hogyan menekült meg az ostrom alatt.

A történetek meghallgatása/átélése után a gyerekek, az időközben a templom körül gondosan elrejtett, aranymondás darabokat keresték meg. Ezek összerakásával sikerült napról napra egy-egy új igével gyarapítani tudásukat.

 

Ezt követően kézműves feladatokkal készültünk a gyerekeknek, melyek mindig az aktuális történetről szóltak. Így készíthettek el saját kezűleg több olyan emlékdarabot is, melyek reménység szerint a későbbiekben is jó szolgálatot tesznek majd hitük épülésére nézve. Emellett külön feladatlapokat tartalmazott a táboranyag, melyek megoldásával a résztvevők a tábor végéig gyarapíthatták névre szóló füzetüket. Természetesen a történetek, feladatok mellett naponta új játékokkal kedveskedtünk az újtikosi gyermekeknek, melyekkel igyekeztünk az aktuális történetet elmélyíteni.

Bár idén nem volt nagy létszámú az újtikosi református gyerektábor mégis öröm van a szívemben. Hálával tartozom Takács József polgármester úrnak, aki készségesen adta rendelkezésünkre az önkormányzat padjait és lócáit, melyek nélkül nem tudtuk volna megvalósítani a tábort.  Megtapasztalhattam a településen élők csodálatos összefogásának erejét. Ennek nyomán felekezeteken túl rengeteg segítséget kaphattam a nőtestvérektől. Emellett két fiatalt is köszönthettünk segítőként a táborban, akik egész héten lelkesen segítettek a feladatok előkészítesében.

Bízom abban, hogy a résztvevő gyermekek megőrzik szívükben a tábor alatt szerzett élményeket, emlékeket és jövőre is találkozhatunk egy újabb tábor keretében.

 

SDG.

Birikiné Király Dalma lelkipásztor

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu