Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Református Hírmondó Nyíradonyból

| |
Írta: Szabadi Árpád

2018. 05. 20. Konfirmandus találkozó

Pünkösd első vasárnapján, május 20-án második alkalommal rendeztünk Konfirmandus találkozót. Idén is azokat a kedves testvéreket szólítottuk meg, akik 40-50-60 vagy annál is több éve tettek fogadalmat és konfirmáltak itt a nyíradonyi református templomban.

Istennek hála, olyan bizonyságtevőt is köszönthettünk, Boriska néni személyében, aki 80 évvel ezelőtt tett bizonyságot hitéről.

Az akkoriban tett fogadalmukat most is megújíthatták a résztvevők és örömmel meg is tették. A Heidelbergi Káté első kérdésére adott válasszal pedig megerősítették a Jézus Krisztusba vetett hitüket és bizodalmukat. Felemelő élményt nyújtva és bátorítva ezzel a fiataljainkat, akik Pünkösd másodnapján tettek fogadalmat, és éltek első alkalommal az Úrvacsorával.

A találkozó szeretetvendégséggel folytattuk, ahol örömteli beszélgetésekkel, kellemes hangulatban tölthették együtt az odaszánt időt a kedves testvérek a gyülekezeti tagokkal együtt.

Hauler Enikő presbiter

 

2018. 05. 25-26. Szeretethíd



Legyetek felkiáltójellé! – jelmondata a Szeretethíd Kárpát – medencei református önkéntes napnak. Idén 3. alkalommal kapcsolódhattunk be mi nyíradonyiak is a közösségépítő rendezvényébe.

Az igei köszöntést követően a templomból a gyerekek (2. 7-8. osztályos tanulók) az Idősek Otthonában versekkel és énekekkel örvendeztették meg az ott lakókat. A fiatalok gyomláltak, virágot ültettek, kertészkedtek, illetve az idősebb testvérekkel a templom szőlőskertjében tevékenykedtek. Hasznosan és sok örömmel telt ez a napunk, mely közel 16.000 regisztrált önkéntest mozgatott meg itthon és a Kárpát – medencében.

Hauler Enikő presbiter

 

2018. 06. 03. Családi Istentisztelet és gyermeknap a Nyíradonyi Református Egyházközségben

„Az odafennvalókkal törődjetek.” (Kolossé 3, 2)

Gyermeknap alkalmából június 3-án családi Istentiszteletre gyűlt össze a Nyíradonyi Református Egyházközség apraja és nagyja.

Suszter Szabolcs a gyülekezet lelkipásztora a templomban az „odafennvalókra” hívta fel a figyelmet, hogy olyan kincseket gyűjtsünk itt a földön, amelyekre majd a mennyben lesz szükségünk. A bibliai üzenetet a lelkipásztor Bob Hartman: A kislány, aki a csillagokkal játszott című meséjével igyekezte átadni a gyülekezet tagjainak. Az Istentisztelet végén a mennyből a földre irányította a gyerekek és szülők figyelmét, ugyanis a templomkertbe megérkezett egy hatalmas csúszdás ugráló vár, fagyis autó, vattacukros és még néhány pavilon a kézműveskedést kedvelő kreatív gyermekek számára. De volt arcfestés, csillámtetoválás és akadálypálya is.

A rendezvényen összesen mintegy 80 gyermek és az őket kísérő szülők vettek részt. A kicsik nem győztek betelni a vattacukorral és a fagylalttal. Előfordult, hogy egyszerre mind a kettőt kóstolgatták.

A gyülekezeti gyermeknap ebédig tartott, addig minden gyermek kellemesen elfáradt és mindenféle díszítéssel rendelkezett. Többen megjegyezték, hogy jövőre is jönnek.

Suszterné Varga Rózsa Éva gyülekezeti tag

 

További programok

A nyári napközis táborunk 2018. 07. 09 – 15-ig lesz a templomkertben. Naponta 10.00-től kora délutánig. Tízórait és szendvicsebédet biztosítunk a gyerekeknek. A részvétel ingyenes, azonban jelentkezéshez kötött. Jelentkezni a Lelkészi Hivatalban és a Hitoktatóknál lehet Jelentkezési Lap kitöltésével.

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu