Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Új tornatermet adtak át Hajdúnánáson

| |
Írta: Szabadi Árpád

Több, mint 350 millió forintból építettek új tornatermet a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumban. Az ünnepélyes átadást március 23-án tartották, ahol az intézmény diákjai és tanárai, a fenntartó Hajdúnánási Református Egyházközség, az egyházmegye, az egyházkerület és a város vezetése közösen adott hálát a fejlesztésért.

Kilenc hónap alatt épület fel az új tornaterem a hajdúnánási református gimnáziumban. Mintegy 326 millió forintot pályázati úton nyert az intézmény, uniós és állami forrásból, a gimnázium pedig 30 millió forintos önrészt vállalt. A régi tornatermet 15 millió forintból akadálymentesített rehabilitációs-gyógytestnevelési szaktanteremmé alakították át. Az új épület a mindennapos testnevelés feltételeinek kialakítását segíti a gimnáziumban. A tornaterem belső tere 30 méter hosszú és 15 méter széles, mely alkalmas kosárlabda, szivacskézilabda, tenisz, tollaslabda valamint röplabda versenyek megrendezésére is. A tornateremhez kapcsolódó épületrész két 30-30 fő befogadására alkalmas öltözőt, orvosi szobát, szaktanári irodát valamint szertárakat foglal magában. A gimnázium sportélete az elmúlt évtizedekben aktív és sikeres volt. Jelenleg elsősorban kézilabdában, mazsorettben és atlétikában érnek el kiemelkedő eredményeket az itt tanuló és sportoló diákok.

        

A lélek szépségét és ápolását kell elsősorban szem előtt tartanunk, de nem szabad elhanyagolni a testet sem. Az egészséges egyensúly megtalálására kell törekedni – mutatott rá Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke az átadó ünnepségen, igehirdetésében. Imádkozzunk azért, hogy ép lélek legyen ép testben! - Juvenalis, ókori római költő szavait idézte Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese, aki kiemelte az imádság szerepét a lélek mellett a test edzése kapcsán is. Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere beszédében rámutatott, hogy a beruházással nem csak a református egyház, hanem a város is gazdagodott. Gacsályi Gábor, a Hajdúnánási Református Egyházközség lelkipásztora köszönetét fejezte ki az anyagi támogatásért, és hálát adott a  szakemberekért, akik lelkiismeretes munkával felépítették a tornatermet. Kocsis Áron, intézményi lelkipásztor a 90. zsoltár írójának szavaival fohászkodva kiemelte: reméljük, hogy kezeink munkáját maradandóvá teszi Isten, ahogyan maradandó, építő és eredményes lesz a benne folyó testnevelő pedagógiai munka is.       

Komorné Csernáth Erzsébet

 

 Fotó: Barcza János

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu