Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Egyházmegyei igazgatói konzultáció a Hajdúvidéki Református Egyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői számára

| |
Írta: Szabadi Árpád

2017. augusztus 23-án második alkalommal hívta össze Nt. Szabadi Árpád esperes úr és Nt. Gacsályi Gábor lelkipásztor - egyházmegyei tanügyi előadó a Hajdúvidéki Református Egyházmegye köznevelési intézményeinek vezetőit lelki-szakmai együttlétre.

Első alkalommal 2017. májusában Balmazújvároson került sor a találkozóra, most  Hajdúnánás adott otthont  a tanácskozásnak.  Az egyházmegyében  három óvoda,  öt általános iskola és egy gimnázium működik  református egyházközségi fenntartások alatt: Balmazújvároson (óvoda, iskola),  Hajdúböszörményben (óvoda, iskola),  Hajdúhadházon (óvoda,iskola), Hajdúnánáson (óvoda, iskola, gimnázium) Püspökladányban (iskola)

A tanácskozás célja volt , hogy az egyházmegye  vezetése  megismerje az intézmények helyzetét, örömeiket, gondjaikat és  segítséget nyújtsanak, ha kell. Nem titkolt cél volt az sem, hogy az egyházvezetők szerették volna mélyebben megismerni a református köznevelési intézmények vezetőinek keresztyén szemléletét, elhívását, missziói törekvéseit. Cél volt továbbá, hogy az intézmények vezetői egymás hitéből és szakmai tapasztalataiból épüljenek, gazdagítsák egymást, legyen élő az intézmények közötti  lelki és szakmai kapcsolat.

Szabadi Árpád esperes úr igei szolgálata  után Gacsályi Gábor lelkipásztor a 12 tanítvány elhívásáról szolgálatáról tartott előadást. Különbözőek vagyunk, de Jézus tanítványaiként egyenként elhívottak Isten országának építésére.

Ezt követően óvodai és iskolai szekciókra bomlott a kis közösség és a vezetők a nevelési év, tanév előkészítésének aktuális kérdéseiről, valamint a vezetői és intézményi önértékelésekre és tanfelügyeletekre való felkészülésekről osztották meg egymás között tapasztalataikat.

A  keresztyén vezető több, mint vezető. Lelki vezető is abban a közösségben, ami reá bízatott. Ezért nemcsak a szakmai munkáért, hanem a lelki építkezésért is felelős. Ezért kiemelten fontos a keresztyén vezető lelki élete, missziói látása. Ebben a szellemben tervezi az egyházmegyei vezetés 2017. októberében a következő találkozót Beregdarócon a Református Egyház üdülőjében.  Itt két csendesnapot töltenek együtt az intézményvezetők. Szabadi Árpád esperes úr és Gacsályi Gábor lelkipásztor szolgálatai mellett Dr. Szarka Miklós lelkipásztor tart előadást, beszélgetést a vezetőknek. Kiemelt téma az önismeret, önértékelés, a keresztyén vezető felelőssége, missziói törekvése.

A Hajdúvidéki Református Egyházmegye kezdeményezését szeretettel osztjuk meg a református hálózatban szolgáló testvérekkel.

 

Szabóné Marth Éva
a Hajdúnánási Református Általános iskola és Óvoda intézményvezetője

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu