Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Lelkészbeiktatás a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközségben

| |
Írta: Szabadi Árpád

2017. november 5-én beiktatták Somogyi Lászlót, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség új lelkipásztorát.

Somogyi László lelkészcsaládból származik, Budapesten a Református Teológián végezte tanulmányait, Dunamelléki és Dunántúli gyülekezetekben szolgált, majd 14 év után Székesfehérvárról került Hajdúböszörménybe. Tervei között szerepel, hogy rétegalkalmakat hozzon létre, és a középkorú embereket megszólítsa.

Somogyi László elmondta, hogy az a meggyőződése és tapasztalata, hogy az a legjobb, ha a lelkipásztor valóban egy felfelé figyelő ember. Nem csak beszél erről, hanem valóban figyeli, hogy Isten mit tervez az ő életével. Így már többször átélte élete során, hogy valami lezárult, véget ért a küldetése. Ebben az esetben is ez történt, úgy érezte, hogy új helyen szeretné látni Isten. Korábban még nem pályázott lelkészi állásra, mert az eddigi szolgálatai során meghívták a gyülekezetek, de amikor az egyik barátja a figyelmébe ajánlotta ezt a pályázatot, úgy érezte, hogy szeretné ebben a helyzetben kipróbálni magát. Végül a három jelölt közül őt választotta meg a gyülekezet. Azt látja, hogy egy új lendületet kapott felülről. Hittel és szeretettel szeretne hozzáállni az új közeghez.

„Az évek alatt azt tapasztaltam, hogy az ember ne akarjon azonnal nagy változásokat, hanem először nézzen körül. Mérje fel, hogy mi működik egy gyülekezetben, és mi nem. A testvérgyülekezettel szeretném továbbra is ápolni a jó kapcsolatot, a városvezetéssel együttműködni, és az egyházi fenntartású intézményeken belül pedig szeretném, ha éreznék, hogy az egyházi fenntartó egyben testvér is. Az alkalmak átszervezése és átrendezése egy új, következő kihívás lesz. Át kell gondolni, hogy a fiataloknak, középkorúaknak milyen rétegalkalmak lehetnek érdekesek, vagy akár egy többgenerációs táborba is el lehetne vinni az egész közösséget. Amit jónak látok és áldottnak, azt szeretném Böszörményben is megvalósítani” – árulta el Somogyi László. 

Az ünnepi istentiszteleten dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Somogyi László lelkipásztort, Szabadi Árpád, a Hajdúvidéki Református Egyházmegye esperese iktatta be.

Forrás:ttre.hu

Képek: Barcza János

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu