Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Beregdarócon jártunk…

| |
Írta: Szabadi Árpád

A Hajdúvidéki Református Egyházmegye Nevelési – Oktatási Intézményvezetőinek találkozójára, 2017. október. 15-17. között került sor Beregdarócon. Harmadik alkalommal kaptunk lehetőséget a vezetett intézményeinkkel kapcsolatos kérdések, nehézségek, örömök megosztására. A beregdaróci együttlétünk egy vezetői továbbképzésnek, tréningnek tekinthető. Áldott vezetésben volt részünk a két nap során, hiszen egy nagyszerű, Isten által elhívott tréner által tanulhattunk. Dr. Szarka Miklós ref.lelkipásztor, pár- és családterapeuta, mentálhigiénikus szakember világított rá a témára, amit boncolgattunk a képzés során.

„A jó intézményvezető az, aki…”

  1. Saját személyisége fejlődését fontosnak tartja hitelessége érdekében.
  2. Küldetéstudatából következő cél szolgálatába állítja úgy stratégiális, mint taktikai, lépéseit.
  3. Mer olyan munkatársi közösséget építeni, akik hallgatnak rá, akiket meghallgat, és akikre (majd) ő is hallgat.
  4. Rájött, hogy egyedül ő sem bírja, és e felismerés nyomán szabaddá válik arra, hogy feladatot delegáljon munkatársainak.
  5. Nem leértékeli, de nem is értékeli túl munkatársait, hanem az elvégzett munkát értékeli, hogy így erősítse, és többre segítse a kollega személyiségét.
  6. Nemcsak a munkáról tud, mint életcélról, hanem a munka (laxació) és pihenés (relaxació) kettős ritmusában igyekszik Isten dicsőségére élni, éltetni, és másokat is erre tanítani.

Ezen gondolatok tanulmányozása, az ezekről való elmélkedés azért volt rendkívüli, mert a biblikum szemszögéből volt megvilágítva. Hogy mindannyian értsük miről is szól a biblikus megvilágítás, egy konkrét példán keresztül szeretném illusztrálni. Nehéz választanom a hat kritérium közül, hiszen önmagában mindegyik külön értéket képvisel a vezetésben. Most azonban az 5. pontban foglalt vezetői értékről szeretnék szólni, ahogyan körbejártuk egy konkrét bibliai példán keresztül.

„A jó intézményvezető az, aki…”

  1. Nem leértékeli, és nem túlértékeli munkatársait, hanem az elvégzett munkát értékeli, hogy így erősítse és többre segítse a kollega személyiségét.

A jutalmazás biblikuma

„Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hivatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt tálentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek kinek képessége szerint… Aki az öt tálentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. Ugyanígy aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt.. Hosszú idő után megjött a szolgák ura, és így szólt: Jól van, jó és hű szolgám, a kevesen hű voltál, sokat bízok rád ezután…menj be a te urad ünnepi lakomájába…(Mt 25: 16- 23)

Ebben a bibliai történetben megtalálható a mai munkatársakra vonatkoztatható képességek (dynamisz), a képességek szerinti végzettségek (talenton), valamint az elvégzett és értékelhető, mérhető munka (ergazia).

Mit jutalmaz itt az Úr?

A dynamiszt, a talentont? NEM, hanem az ergaziát.

Kicsit közelebbről vizsgáljuk meg - e biblikus fogalmakat:

Képesség: A belső motiváció által dinamizálható munkakedv, melyre nem kell utasítani, „csak” bátorítani a vezetőnek.

Talenton: (talentum) a bibliai történetben számuk: 5, 2, 1.  A belső motivációból adódó lehetőség, végzettség, diploma melyet már elért, megszerzett az ember. Ez az „alaptőke” mellyel elindulhat. (a kollega)

Elvégzett munka: A munka gyümölcse, mely a vezető, a munkatársak, és a gyerekek elismerését, tiszteletét, megbecsülését váltja ki a közösségen belül.

Ünnepi lakoma: A jutalom: a történetben bár verbális, („jól van..”) de fizikai értelemben rendkívül sokat mondó! („menj be az ünnepi lakomára”)

A résztvevőkkel mindnyájan egyetértettünk abban, hogy már a Biblia korában is nehéz dolga volt a vezetőknek. Ez a gazda példásan járt el az általa vezetett emberekkel, tudta, kire mit, mennyit bízhat. Nem tartott „prédikációt” arról, hogy mire szolgálnak a szétosztott talentumok, mindhárom szolgára rábízta a döntés jogát. Visszatérte után igazságosan jutalmazott. Van mit tanulnunk vezetőként ebből a hatalmas bölcsességből!

Röviden szeretném még ismertetni a 3. pontban szereplő vezetői kompetenciát, mely a munkatársi közösség építéséről tanított bennünket. A biblikum fényében az alábbiakat rendeltük hozzá:

  • Jézus rendelkezett programmal, azaz volt célja, még nem voltak munkatársai, egyedül kezdett dolgozni.
  • A későbbi munkatársak alkalmatlanok voltak a missziói feladat végzésére.
  • Rengeteg nehéz pillanat és helyzet adódott, amit a velük való küszködés, bajlódás jegyében kellett eltöltenie három éven át.

Kiborul miattuk (Márk 9:19); El akarják hagyni (János 6:67); Konfrontálódik velük (Lukács 9:55); Túl „korai” vallástétel (Máté 16:16); Nem értik egymást (János 11:12-13)

  • Mégis kiküldi őket (Lukács 10:1-7)
  • Volt mikor közölte, hogy mi lesz a feladat, volt mikor nem. (Lukács 5:11)
  • Jézus prédikál, gyógyít, lelkigondoz, fegyelmez, és van egy „belső szobája”.
  • Jézus körül három nemzedék rajzolódik ki, akár csak a mai munkatársi közösségekben. (fiatal, középkorú, idősödő nemzedék)

Ennél a pontnál is megállapítást nyert mindnyájunk részéről, hogy a keresztyén vezető nehézségeit nagyon is jól tudja az Úr. Nem véletlenül adja tudomásunkra a Biblia. Egy hihetetlen áldás, megerősítés ez számunkra a mindennapokban, egy olyan élő és buzgó kútfő, melyhez naponként visszatérhetünk erőt meríteni.

Kívánom, hogy velem együtt minden vezetőtársam alkalmazza a mindennapokban saját közösségében a hallott bölcsességeket! S ez által, legyen örömünk a ránk bízott munkatársak között végzett szolgálatunkban. Hiszen, hála a Mindenhatónak a személyes beszélgetésekben megosztottuk egymással az örömeinket, eredményeinket, sikereinket is.

A bennünket körülvett környezet, légkör, a szeretetteljes fogadtatás – itt Beregdarócon - szavakba  nem önthető! Mindnyájan ott hagytunk valamit vezetőként, ami terhelt bennünket egyen – egyenként, s mindnyájan elhoztunk valamit, ami lelkileg megerősített. 

Hangozzék el hála és köszönet nagytiszteletű Gacsályi Gábor lelkipásztor, tanügyi előadó úrnak, aki szívügyének tekinti, hogy intézményeink egysége ilyen formában is képviseltessen és egymás munkáját segíthessük.     

A további együttmunkálkodás reményében köszöntünk el egymástól egy csodálatos őszi délutánon, s relaxációként (hallottunk ennek fontosságáról is) megnéztük a csarodai és tákosi református templomot, hazafelé tartva utunk során.

Minden itteni élményért, kapott áldásért Istené legyen a dicsőség!

 

Testvéri szeretettel: Gyüre Anikó a Jó Pásztor Református Óvoda vezetője.

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu