Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Családi nap Hajdúböszörményben

| |
Írta: Szabadi Árpád

Minek a nő? Minek a férfi? Minek a házasság? Minek a család? Minek a nemzet? Ezekre a kérdésekre keresték a választ többek között szeptember 23-án, azon a családi napon, amit a hajdúböszörményi Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központban tartottak. A délelőtt az intézmény, a délután pedig  a fenntartó, a Hajdúböszörmény Kálvin téri Református Egyházközség családi napja volt. A rendezvényt uniós forrásból, az Új Széchényi Terv (EFOP-1.3.5.-16-2016-00836) keretéből finanszírozták.

Hideg, esős napra ébredt Hajdúböszörmény szeptember 23-án reggel. Az időjárás borús hangulata azonban a legkevésbé sem nyomta rá bélyegét a Kálvin téri gyülekezet és a szociális otthon közös családi napjára. Az épületben és az udvaron felállított sátorban zajlott az élet, jókedvű gyülekezeti tagok beszélgetése töltötte be a teret, az otthon dolgozói pedig derűsen sürögtek-forogtak, biztosítva, hogy minden zökkenőmentesen menjen ezen a napon.

Délelőtt a gyülekezet fenntartásában lévő Kálvin János Református Szociális Szolgáltató Központ lakóinak, gondozottainak és azok hozzátartozóinak szerveztek programokat. Az intézmény hatodik alkalommal rendezett családi napot. A reggeli áhítatot Somogyi László lelkipásztor tartotta. Ezt követően a meghívott vendégek, Döbrentey Ildikó és Levente Péter előadása szórakoztatta, és gondolkoztatta el az összegyűlteket. A délelőtt folyamán az idősek, és az otthonban élő fogyatékosok is megmutathatták magukat egy-egy műsor erejéig.

A közös ebéd után egyre több gyülekezeti tag érkezett az otthonba. Délután jókedvűen beszélgető csoportok alakultak ki, amíg várták Döbrentey Ildikó és Levente Péter előadását. A „Minek a házasság?” címet viselő program mély gondolatokat adott át házasságról, gyermeknevelésről, párválasztásról, hitben megerősítette a hallgatókat, mindezt pedig sokszor humorral fűszerezték. Somogyi László lelkipásztor fontos evangelizációs lehetőségnek tartja a családi napot, ahol olyanok is megérezhetnek valamit a keresztyén közösség szeretetteljes légköréből, akik egyelőre nem tartoznak szorosan a gyülekezethez, akiket erre az alkalomra Levente Péter és Döbrentey Ildikó neve hozta el. Mint a lelkipásztor mondta: Isten ilyen formájú dicsérete óhatatlanul a Teremtő felé fordítja azokat is, akik eddig nem számoltak Vele.  

Komorné Csernáth Erzsébet

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu